The Susie Sisters & Matthias

The Susie Sisters zijn twee rasechte Eeklose jongedames: Petra Van Belleghem, violiste en zangeres en Anke Steenbeke, pianiste (klassiek en pop). Anke en Petra leerden elkaar al vroeg kennen op het College O.-L.-V.-ten-Doorn, waar Petra les gaf en Anke leerlinge was. Later voegde Anke zich met keyboard en piano bij Petra in de Folk- en covergroep “Little Susie”, waar Petra al van bij het begin leadzangeres was.

Petra volgde les aan de muziekacademie in Eeklo bij Dirk van de Velde. Momenteel volgt ze er pianoles. Anke is afgestudeerd aan het conservatorium in Gent waar ze les volgde bij Johan Duyck. Momenteel vervolmaakt ze zich in het conservatorium van Rotterdam, in de tango-piano.

In 2005 traden Petra en Anke voor de eerste keer op als duo, omdat veel mensen meer en meer op zoek waren naar de combinatie van klassieke en licht-klassieke muziek en popmuziek. Het duo had van bij het begin ogenblikkelijk succes en wordt heel geregeld gevraagd voor recepties, feestjes, publieke voorstellingen en missen. Vele van hun concerten zijn interactief als het publiek zin heeft om mee te spelen of mee te zingen. Maar even goed spelen The Susie Sisters op de achtergrond, gewoon om sfeer te brengen.

The Susie Sisters treden af en toe op met Lovendegemnaar en cellist Matthias Demoen, echtgenoot van violiste Petra. Matthias studeerde cello aan de muziekacademie van Eeklo, waar hij zijn regeringsmedaille behaalde op 18-jarige leeftijd. Ook al koos hij professioneel niet voor de muziek, toch speelt hij nog geregeld cello, o.a. in het strijkkwartet “Luce”, een Gents-Lovendegems kwartet, ook hier samen met zijn echtgenote.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s