Sabine De Graeve

Sabine De Graeve (°1951) was lector pedagogische wetenschappen aan diverse lerarenopleidingen (Arteveldehogeschool en UGent). Zij publiceerde voor het kleuteronderwijs bij uitgeverij Plantyn ‘Je krijgt vrij spel’ en ‘We beleven wat’. Jarenlang verzorgde zij een rubriek ‘Gezin en school’ in het tijdschrift “Het Rijk der Vrouw” (nu Libelle).

Na haar loopbaan aan het hoger onderwijs vond ze eindelijk tijd voor een oude droom, vertellen bij kinderen in de basisschool. Dit kan ze nu elke week voor vluchtelingen-kinderen in Gent. Deze zo boeiende ervaring motiveerde haar om zelf kinderverhalen te schrijven. Haar doelgroep is kinderen van vier tot acht jaar.

Twee kinderboeken zijn in voorbereiding. ‘Flo‘, een grappig kijkboekje voor jonge kleuters over een kindje dat haar ongelovige oma omtovert in een poes.’Reuzeroza‘, een heerlijk sprookje voor kinderen van zes tot zestig jaar, dat schitterend wordt geïllustreerd door kunstenares Wivina Ockier.

Exclusief tijdens LovArte wordt dit nog onuitgegeven verhaal verteld en kan de bezoeker in avant-première enkele originele illustraties uit deze publicatie bewonderen.

Van Sabine De Graeve verschenen in 2010 ‘Mieltje en Juultje en de paardjes’ en ‘Het kerstkado’ (www.unibook.com)
 
Fragment uit Reuzeroza


 
Wat zijn deze weesjes toch goed terecht bij de juffrouwen Theodora en Irma!” dachten de mensen in het dorp. Maar zo was het niet. De kinderen moesten elke dag de liedjes urenlang oefenen, opnieuw en opnieuw. Als er geen zangles was, liet juffrouw Irma de weeskinderen het hele kasteel schrobben en schuren, opnieuw en opnieuw.
Maar op een dag …

Advertenties

Een gedachte over “Sabine De Graeve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s