Erik Lauwers


 
Erik Lauwers (°1944) debuteerde in 1970 met ‘Dagtoorts’, een poëtische theatervorm waarvan zowel beeldende kunst, film, dans en poëzie de creatieve elementen vormden.

Hij was van 1998 tot eind 2007 schrijvend redactielid van ‘Onder Ons’, het tijdschrift van Ziekenzorg CM, waarin hij maandelijks een poëtische bijdrage leverde. Momenteel werkt hij mee als schrijvend redactielid aan het tijdschrift ‘Okra magazine’ met de maandelijkse rubriek ‘tentoonstellingen’ en periodieke poëtische bijdragen. Erik is de “huisdichter” van OKRA ( christelijke beweging van gepensioneerden). Hij is tevens lid van de jury voor de tweejaarlijkse poëzieprijs Basiel De Craene in Merendree.

Erik Lauwers is niet enkel een veel gevraagd kunstenaar omwille van zijn poëtische voordrachten, hij verzorgt ook poëtische inleidingen en intermezzi bij tentoonstellingen en optredens voor vzw “De Verbeelding”. Bovendien stelt hij geregeld zijn poëzie tentoon o.m. bij het werk van de grafische kunstenaar Eddy De Zutter.

In november 2003 verscheen in eigen beheer zijn dichtbundel ‘Licht is de dans van de woorden’. Op 1 maart 2009 verscheen zijn dichtbundel ‘als een vis op het land’
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s