El Mundo – Lo

Het gemengd zangkoor El Mundo – Lo bestaat sinds december 2005 en is ontstaan uit een spontane zangsessie van een aantal deelnemers aan het traditionele winterfeest van de Lovendegemse vrije basisschool De Bron. Die school is nog steeds de “uitvalbasis” : de tweewekelijkse repetities en het jaarlijks toonmoment hebben er plaats en het koor keert er graag terug voor occasionele optredens, ook in het aanpalend MPI De Triangel.

Dirigent Drongenaar Nicolas De Cock is een jonge professionele musicus met niettemin al een pak adelbrieven. Dat hij tussendoor ook nog tijd vindt voor het leiden van een enthousiast amateurkoor is uiteraard voor El Mundo – Lo een zegen.In vier jaar tijd bouwde Nicolas met El Mundo – Lo aan een repertoire dat even gevarieerd als hoogstaand is. Uitgangspunt is dat geen genre of taal wordt uit de weg gegaan : Afrikaanse traditionals, negrospirituals, Britse volkliederen en lyrische hymnen, vrolijke danswijsjes en melancholieke slaapliedjes uit de Balkan, Franse drinkliederen, en zelfs evergreens van The Beatles en The Beach Boys. Momenteel wordt keihard gewerkt aan een programma met vierstemmige bewerkingen door Nicolas van hedendaagse Nederlandstalige luisterliedjes en popnummers , doorspekt met enkele parels uit het Vlaamse volksliederenboek.

Een optreden van El Mundo – Lo (Spaans voor ‘de wereld’ + Lo[vendegem]) brengt je dan ook de hele aardbol rond. En optredens waren er al bij de vleet: reeds een twintig tijdens dit vierjarig bestaan. Al drie jaar op een rij was El Mundo – Lo een graag geziene gast op het prestigieuze “Boombal-festival” te Lovendegem.

website: www.elmundolo.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s