Nadine Ansseau

Nadine Ansseau (°1949) is een autodidacte van het zuiverste ras. Als kind kon je haar het meest plezier doen met een blad papier en een potlood zodat ze urenlang en liefst in alle stilte kon zitten tekenen. Toen ze op haar veertiende voor het eerst in het atelier van een kunstschilder kwam, raakte ze gefascineerd door het schilderen. Bij hem kreeg ze ook de kans de basistechnieken aan te leren.

Nadine Ansseau omschrijven kan in drie kernwoorden: eenvoud, bescheidenheid en passie. Het liefst trekt ze zich boven in haar atelier terug om zoals ze zelf zegt te “creëren”. Door huwelijk en kinderen verdween het schilderen een tijd op de achtergrond, maar haar slapende passie voor doek en olieverf stak later weer de kop op.

Ze houdt heel veel van bloemen. Deze waren bij de vorige editie van LovArte in 2008 dan ook haar favoriete onderwerp. Intussen is er in het werk van Nadine een duidelijke evolutie te merken. Zo is ze zich meer en meer gaan toeleggen op de abstracte schilderkunst, waarin ze alles verweeft wat haar hart en geest beroert: het dagelijkse leven met haar gezin, de kinderen en kleinkinderen, zeer persoonlijke belevenissen en nostalgische gedachten. Als de aandachtige toeschouwer dit weet, bekijkt hij haar werk vanuit een totaal ander perspectief en raakt hij gefascineerd door wat zich in haar kleurenpalet verschuilt.

locatie 2. Nadine Ansseau (Schilderkunst): Kasteeldreef 51

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s