Lidy De Brouwer

Lidy De Brouwer is een veelzijdige en zeer actieve kunstenares die zowel in de wereld van de plastische kunst als in die van de poëzie en literatuur sinds jaren haar plaats veroverd heeft.

Haar vorming voor tekenen, schilderkunst, grafiek en kunstgeschiedenis genoot ze aan de Academie voor Schone Kunsten te Eeklo en aan Sint-Lucas te Gent. Haar belangrijkste leraar was Gaspard De Vuyst.

Met haar plastisch werk kwam ze naar buiten in talrijke exposities, meermaals in zeer befaamde galerijen, en dit zowel in eigen land als in het buitenland. Ze behaalde talrijke prijzen en onderscheidingen.

Ze maakte naam met dichtbundels en publicaties in tijdschriften en ze treedt nog altijd op met poëzieavonden en lezingen. Het poëtische van haar letterkundig werk weerspiegelt zich in het sfeervolle en in de verfijning van haar plastische kunst.

Haar plastisch werk straalt schoonheid en gevoel uit. Hoe divers haar onderwerpen ook zijn, altijd weer spreekt uit haar werk een sterke bezieling en persoonlijkheid.

lidy.kwebbel.net
rozengeur.kwebbel.net

locatie 4. Lidy De Brouwer (Schilderkunst): Appensvoorde 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s