Karina De Keukelaere

Karina De Keukelaere (°1947) over zichzelf:

“Reeds als kleuter had ik een passie voor tekenen en schilderen. Ik heb de microbe overgeërfd van mijn vader, die zich bij zijn werken vooral liet inspireren door de impressionisten, vooral dan Degas, Monet en Renoir. Maar in mijn kinderjaren was het enkel mijn grootmoeder die mijn tekeningen in haar veranda wilde ophangen !

Toen het einde van mijn actieve onderwijsloopbaan in zicht kwam, vond ik eindelijk de tijd om in het Deeltijds Kunstonderwijs in Gent een jaar initiatie te volgen. Hierna volgde ik gedurende 5 jaar de lessen tekenkunst en kunstgeschiedenis aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Eeklo en behaalde het getuigschrift van deeltijds kunstonderwijs, tekenkunst, van de hogere graad. In 2007 kreeg ik in Waarschoot de “prijs van de burgemeester ” .

In die periode was het vooral het tekenen met pastelkrijt dat mijn voorkeur kreeg. En daar ik, samen met mijn man, een passie heb voor verre reizen en primitieve volkeren, was mijn favoriete onderwerp snel gekozen. Stilaan voelde ik me beperkt en wilde ik mijn horizon verruimen, en vooral andere technieken leren kennen. Momenteel volg ik dan ook lessen schilderkunst (vooral olieverf) aan de Academie voor Beeldende Kunst, deeltijds kunstonderwijs, in Gent. Dit boeit me enorm en is een echte passie geworden. Toch vind ik het spijtig dat ik zo laat aan al deze opleidingen ben begonnen. Ik bewonder vooral de schilders Géricault, Cézanne, Gauguin, Freud en de expressionisten.

LovArte geeft ons een unieke kans om met werken naar buiten te komen en andere, gelijk gestemde mensen en kunstenaars te leren kennen.”

locatie 18. Karina De Keukelaere (Schilderkunst/Tekenkunst) & Jos Wittezaele (Fotografie): Rozenhoed 90 (Vinderhoute)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s