Hubert Stevens

 

Hubert Stevens (°1950) studeerde te Gent aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs. Hij volgt schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten te Eeklo. Hij gebruikt in zijn werk olieverf, acryl en gemengde technieken.

Hubert Stevens over zijn werk en zijn kunstenaarsschap:

“Een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen is de natuur vol wondere details. En juist dit verwonderlijke is het vertrekpunt van mijn schilderijen. Ik haal er de vlakken en lijnen uit, maar ook de structuren en de kleuren die ik tot een dynamische compositie verwerk . Bij het schilderen zoek ik naar een symbiose tussen de wereld en mezelf, zowel naar de vorm als naar de inhoud. In mijn composities verbeeld ik de gevoelens en tracht ik de interactie tussen het actieve en het passieve vast te leggen. Een krachtmeting zoals ik die in de natuur aantref. Met de diverse schildertechnieken kan ik de vorm en ook de inhoud manipuleren. Door oordeelkundig gebruik te maken van de kleurschakeringen, de structuren , de transparantie en de gelaagdheden schep ik mijn artistieke wereld.”

 

Als kunstschilder wil hij de spontaniteit en de energie kunnen gebruiken, de stappen van het creatieve proces leren herkennen, het gerichte bewustzijn en de fantasie kunnen aanwenden om nieuwe facetten van de kunst te ontdekken.

 

 
locatie 15. Hubert Stevens (Schilderkunst) & Wivina Ockier (Schilder- en tekenkunst): Haantjenstraat 15

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s