Gerda Voet

 

Gerda Voet ( °1949) over haar kunst:

“Ik droom (e)en kleur, ik kleur (e)en droom. Vorm en kleur hebben me steeds geboeid. Tijdens mijn loopbaan leerde ik mijn kleuters creatief te spelen met woorden, vormen en kleuren, dikwijls met kinderlijk mooie en verbluffende resultaten.
Nu ik mijn tijd zelf mag indelen probeer ik ruimte te maken om creatief bezig te zijn en word daarin gesteund door de lesgevers van de Stedelijke Academie van Eeklo.
Met potlood, houtskool en aquarel geef ik mijn gevoelens vorm op papier. Inspiratie haal ik uit mijn omgeving: de veranderende seizoenen, die hun wisselende kleuren over planten en bloemen strooien, landschappen, vuurtorens, vrouwen uit alle streken van de wereld ‘onder één hoedje’ … Ik werk in het besef dat tekenen en schilderen een voortdurend zoeken en groeien is dat nooit volmaakt kan zijn.”

 

Wegdromen in de wereld van vormen en kleuren geeft me vleugels, voldoening. Droom je even mee? Droom (e)en kleur, kleur (e)en droom…

Aquarel
Strak gespannen blad
Zijdezacht penseel
Kleuren worden water
Water kleur
Vormen vloeien
Lijnen drijven
Spanning…
Gedicht krijgt gezicht
Aquarel

G.Voet

 


 
locatie 16. Didier Créelle (Schilder- en tekenkunst) & Gerda Voet (Tekenkunst/Aquarel) & Mia Katila (Schilderkunst)): Tempelhof (de vroegere kleuterschool), Tulpenstraat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s