Erna Mouton


Erna Mouton is een getalenteerde en succesvolle kunstenares. Zo kreeg ze in 2004 de eerste prijs grafiek voor de wedstrijd “Ar(T)Cheval” te Saumur Frankrijk, in 2009 en 2010 ontving ze de prijs van de jury voor dezelfde wedstrijd. In 2010 kreeg ze dan ook terecht de tweejaarlijkse prijs van cultuurverdienste van Lovendegem.

Haar kunst is bewust een afwijzing van agressie, van vastzitten in onmacht en pijn. Hierin ligt de kern van haar werk. Meer nog, hierin wortelt haar eigen leven, engagement, haar openheid voor mensen, haar daadkracht, gulheid, vriendschap en liefde.

Haar werk omvat aquarellen, collages en etsen. In elk ervan zoekt zij, uitgaande van wat zij ziet, voelt en hoort, een sfeer te creëren van verwondering, bewondering en schoonheid. Haar kunst is gegrond in het aardse: het steeds terugkerende thema van het paard is haar waarmerk. In dit oerbeeld van kracht, vrijheid en dienstbaarheid zoekt zij de gaven van de aarde te tonen. Meesterlijk beheerst zij de etstechnieken en met de texturen, lijnen en schakeringen geeft zij vorm en inhoud aan dit oerbeeld. (Anita Daenens)

omzien

In Saumur vond Erna een gedroomde omgeving voor haar kunst. Erna bestudeert paarden, niet alleen hun anatomie en bewegingen maar vooral hun karakter dat vergelijkbaar is met dat van de mens. Haar doel is daarvan een beeld te geven dat gekoppeld is aan het mysterie van de emotie.
Erna schildert graag, maar haar grote passie is etsen. Daarin beheerst ze bijzonder goed de expressie van de lijn en het spanningsveld binnen de kleur en de textuur. Telkens weer vindt ze andere werkwijzen, kleuren, vormen en combinaties om de dynamiek en de emotie te vertolken. (Lieve Compernolle)

verwaaid

 
website: www.ernamouton.be

 
locatie 20. Erna Mouton (Schilderkunst/Grafiek) & Geo De Bruycker (Mixed media): Appensvoorde 141

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s